Aquatel : een verantwoordelijke en SMART speler

Een SMART doel is een specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en tijdgebonden doel. Deze doelstellingen moeten duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn om zo efficient mogelijk te zijn.   Hier is het doel geld sparen.

Hoe is Aquatel een verantwoordelijke speler ?

Wat de opwarming van de aarde betreft, gelooft Aquatel dat we allemaal ons energieverbruik moeten beheersen. Bovendien moeten we hoge kosten voor warmte- en waterverbruik vermijden voor eigenaars, beheerders en bewoners van appartementsgebouwen.

Om ons energieverbruik te beheersen, moeten we het meten.

Welke factoren hebben invloed op onze energierekening ?

  • De prijs van water, gas en stookolie :  Aquatel heeft hier geen invloed op.

  • Uw verbruik van water, gas en stookolie :  Met de energie- en watermeters van Aquatel kunt u uw individueel verbruik nauwkeurig beheren en onder controle krijgen.

Energie wordt tegenwoordig steeds duurder en waardevoller. We proberen allemaal energie te besparen. Maar is het echt efficient ?

En indien het zou volstaan om uw energieverbruik onder controle te houden ?

Krijg dankzij onze energiemeters de controle over uw verbruik terug, meet en beheer uw uitgaven nauwkeurig en pas uw gedrag aan om uw energierekening te verlagen.

Verwarmingskosten verdeler of calorimeter :

Een calorimeter is een meetapparaat dat op een radiator wordt geplaatst en dat de door deze radiator verbruikte energie telt.

De nieuwe draadloze verwarmingskosten verdeler werkt volgens het dubbele sensorprincipe.

Dankzij dit principe detecteert de verdeler nauwkeurig en betrouwbaar de kleinste temperatuurverschillen tussen de radiator en de omgevingstemperatuur, zelfs bij lage temperatuur verwarmingssystemen. Het apparaat maakt het onderscheid tussen een verwarmingsmodus en opwarming door externe oorzaak, waardoor onterechte meting in de zomer wordt vermeden.

De zon heeft geen invloed op het tellen van de eenheden die door de verwarmingskosten verdeler worden gelezen !

De verdelers zorgen ervoor dat de rekening kan worden geïndividualiseerd en dat iedereen betaalt wat hij verbruiktDit leidt tot verantwoordelijkheid.  Dit motiveert bewoners om hun energieverbruik te “beheren” en verspilling te vermijden. De individualisering van de verwarmingskosten helpt die bewoners die zich zorgen maken over hun verbruikkost en over het behoud van het milieu.

Individualisering, of de verdeling van verwarmingskosten, zorgt voor een rechtvaardigheidsbeginsel. De bewoner betaalt voor de energie die hij daadwerkelijk heeft verbruikt.

Watermeter :

Als al het warm water wordt geproduceerd door eenzelfde ketel, moet worden voorzien in de plaatsing van een warm waterteller per gebruiker om de energie te beoordelen die nodig is voor zijn warm water.

Voor een groter comfort van de bewoners, dankzij ons radiofrequentiesysteem, voeren we de metingen op afstand uit.  De huurders moeten niet langer aanwezig zijn voor de opname van de tellers.