Aquatel helpt u om energie te besparen.
Aquatel is al meer dan 25 jaar een toonaangevende leverancier van energiediensten op de markt en helpt u om rationeel en dus zuinig om te gaan met energie en water.
Onze Missie :
Opwarming van de aarde gaat iedereen aan. Aquatel is van mening dat we allemaal ons energieverbruik moeten beheersen en tevens ook besparen op de hoge kosten van warmte- en waterverbruik voor eigenaren, beheerders en bewoners van onroerend goed.
Om ons energieverbruik te beheersen, moeten we het beheersen. Krijg dankzij onze energiemeters de controle over uw verbruik terug, meet en beheer uw uitgaven nauwkeurig en pas uw gedrag aan om uw energierekening te verlagen.
Tips en Trucs :
We raden u aan om onderstaande eenvoudige maatregelen te nemen om uw energieverbruik te verminderen
Gecontroleerd energieverbruik is goed voor het milieu en uw portemonnee.
Uiteraard zijn wij niet verantwoordelijk voor de evolutie van de energiekosten, maar we kunnen u helpen deze onder controle te houden.
Verwarmingstips
Een graad minder kan u aan het eind van het jaar veel geld besparen
Een kamertemperatuur van 21 ° C is niet altijd nodig. Kamers zoals de slaapkamer of gang hoeven niet zo sterk worden verwarmd als de woonkamer of de badkamer. Door uw warmtevraag aan te passen, bespaart u energie en dus geld.
Aanbevolen temperaturen :
Badkamer : 23°C // Woonkamer : 21°C // Eetkamer : 20° // Slaapkamer : 18° // Keuken : 18°C
Vuistregel : Goed voor je portemonnee en goed voor de planeet : Als je de temperatuur een graad lager zet, bespaar je 7% op je verwarmingskosten.
Het is aangeraden om een douche boven een bad te verkiezen. Maar waarom?
Een bad nemen is een aanzienlijke kostenpost: het water- en energieverbruik van een bad is gelijk aan dat van een douche van 15 tot 20 minuten. De gemiddelde douchetijd is ongeveer zes minuten. Een douche kost je dus gemiddeld drie keer minder dan een bad.
Moet je je huis verwarmen tot je naar bed gaat?
Wij raden aan om de verwarming een half uur voor het slapengaan in te stellen op + – 15 ° (nachtstand). Zij zal nog een tijdje warmte blijven afgeven.
Zet de verwarming niet lager dan 15 ° C. Sterker nog, het achteraf verhogen van de temperatuur in huis kost veel energie. Bovendien voorkom je zo condensatie op muren en meubels door vocht in een koud huis.
Wanneer en hoe uw radiatoren gebruiken ?
Gebruik uw radiatoren in de lente en herfst alleen als dat nodig is. Verwarm geen ongebruikte kamers. Voorkom bij extreme kou wel vorst of overmatige koeling door de kamers een minimum te verwarmen.
Hoe uw thermostaatkranen efficiënt gebruiken ?
Als u thermostaatkranen heeft, past u deze geleidelijk aan als u de temperatuur wilt verhogen of verlagen. Als u ze elke keer volledig opent of sluit, krijgt u te grote schommelingen.
Waarom ventileren ?
Goede ventilatie is cruciaal om de dagelijks de vochtige lucht uit uw huis te verwijderen. Het verwarmen van een vochtige ruimte kost meer energie dan het verwarmen van een droge ruimte. Buitenlucht is altijd droger dan binnenlucht (zelfs bij mistig weer).
In de winter en tijdens koelere seizoenen tocht vermijden.
Laat kostbare energie niet ontsnappen door een te lang geopend raam, door kieren en barsten in uw muren.
Uw radiatoren moeten helemaal vrij zijn, waarom ?
Laat gordijnen en draperieën er niet overheen hangen. De warmte zal achter de gordijnen geblokkeerd blijven en u zult warmteverlies in de kamer creëren. Dit wordt dan gecompenseerd met een hoog energieverbruik.
Leg niets op je radiatoren, het is verleidelijk om een handdoek op een radiator te drogen, maar opnieuw creëer je zo warmteverlies in de badkamer.
Watertips
Eenvoudig gebaar om water te besparen: sluit al uw kranen..
Laat de kraan niet zomaar open tijdens het tandenpoetsen, scheren of handen wassen.
Repareer lekkende kranen. Zonder dat u het beseft, kunnen deze druppels al snel 1.500 liter water per jaar (of 15 HL) vertegenwoordigen.
Een simpele en effectieve truc :
Gebruik een zuinige WC-spoeling en kies voor een douche met een energiebesparende douchekop.
Deze waterbesparende uitrusting kan uw verbruik met 30% verminderen, van gemiddeld 126 liter naar 90 liter per persoon per dag.
Het is aangeraden om een douche boven een bad te verkiezen. Maar waarom ?
Een bad nemen is een aanzienlijke kostenpost: het water- en energieverbruik van een bad is gelijk aan dat van een douche van 15 tot 20 minuten. De gemiddelde douchetijd is ongeveer zes minuten. Een douche kost je dus veel minder dan een bad.
Controleer zelf regelmatig uw index
U kunt zelf de index op uw watermeter aflezen. Door uw maandelijks waterverbruik bij te houden, wordt u zich bewust van uw verbruik en kunt u er zuiniger mee omspringen.